Bärgning

Bärgning

Dygnet runt, året om

Transporter

Proffs på bil- och maskintransport

Punktering

Vi fixar punkteringen på plats

Låsöppning

Om du blivit utelåst ditt fordon

BÄRGNING I VÄSTERÅS

Bilbärgning- och tungbärgning i Västerås. Vi hjälper dig på dygnets alla timmar!

Bärgning dygnet runt, året om

Är du i behov av starthjälp eller har bilbatteriet laddat ur? Arosbärgarna ingår i Assistancekåren och kan snabbt vara på plats för att felsöka vad som behöver repareras. Hos oss kan du alltid räkna med att få professionell hjälp – från kundservice till chaufför. Vi har en maskinpark med anpassade bärgningsfordon för alla typer av uppdrag. Vi bärgar med modern utrustning och våra chaufförer är vana att jobba under både tidspress och i svåra förhållanden. Vi är snabbt på plats för att hjälpa dig och jobbar dygnet runt, året om!

Vi bärgar allt

För våra chaufförer är ingen dag den andra lik. Oavsett om det handlar om att bilen krånglar eller om en olycka så finns vi där för dig. Vi utför även specialtransporter och har de trafiktillstånd och yrkesbevis som behövs för en säker transport.

Vi hjälper dig dygnet runt, året om.

Tungbärgning

Vi utför bärgning av alla fordonstyper oavsett vikt och storlek.

Vi transporterar allt från motorcyklar och permobiler till truckar, personbilar, SUV/stadsjeepar, skåpbilar, transportbilar, lastbilar, tankbilar, bussar, grävmaskiner, hjullastare, entreprenadmaskiner, kranbilar, stridsvagnar, förrådsbodar, allt som rullar eller drivs via larvfötter.

Ibland är det mer komplicerat som vid t ex en olycka, medan nästa uppdrag endast gäller att frakta fordonet från ett ställe till ett annat, som t ex vid en lacktransport mellan verkstäder.

Bärgningstjänster i Västerås och Sala i Mälardalen

Vi har olika typer av bärgningsbilar beroende på vad de ska används till:

Garagebärgare: Mycket användbara och nödvändiga i städer, där oftast trånga och låga garage finns under byggnader. Lämpliga och smidiga att använda också i eländig terräng eller smala skogsvägar då de oftast har 4-hjulsdrift.

Flakbärgare: Finns i både mindre och större utföranden. Mycket praktiska t ex då hellyft måste göras på 4-hjuldrivna bilar, transportera bilar utan hjul eller som inte rullar alls. Flakbilarna kan ta två till flera bilar samtidigt, beroende på storlek.

Tungbärgare: De största bärgningsbilarna med mycket stora krafter. Bärgar alla stora fordon såsom lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner. En tungbärgningsbil kan även användas till många andra uppdrag, t ex flytta viadukter eller dra omkull byggnader.

Bärgning med lyftkuddar

Bärgning med lyftkuddar av lastbil som vält

Bärgning med lyftkuddar

Bärgning med lyftkuddar på tunga fordon möjliggör en kvalificerad restvärdesbärgning med minsta möjliga skada på såväl fordon som last samt miljön.

Därför är vårt miljö/kudd släp en enorm resurs för försäkringsbolag även för den enskilde åkeriägaren vi hjälper dem att minska den ekonomiska förlusten vid olyckor genom att rädda last och skona ekipage från ytterligare skador.

Genom att exempelvis resa en kylbil med livsmedel utan omlastning och bruten kylkedja, kan en last värd miljontals kronor räddas. Men även för en enskild åkare kan lyftkuddar vara ett bra alternativ. Då lastbäraren oftast kan fortsätta sin färd efter bärgning. Det är också extremt tidssparande och därmed lönsamt att slippa lossa godset innan bärgning. En skonsam bärgning kan spara stora reparationskostnader på det havererade fordonet.