Mer än bara bärgning! 

Bilar, motorcyklar, lastbilar, bussar, grävmaskiner… vi bara förväntar oss att de skall fungera varje gång vi använder dem. De skall starta i alla väder, aldrig krångla och olyckor, dikeskörningar och fastkörningar händer ju bara andra, inte dig själv. Tyvärr så är inte fordon problemfria och olyckor inträffar vare sig man vill eller inte. Om det otänkbara händer behövs professionell hjälp och givetvis alla dagar på året, dygnet runt, över hela landet. Hur gör man då?
Enkelt, ring Assistancekåren och problemet är löst, det är vi som är turen i oturen!

01

Bärgning!

 

Bärgning är vår huvudsysselsättning. Vi bärgar alla fordon, oavsett antal hjul, larvfötter, vikt eller storlek. Dvs allt från mindre motorcyklar och permobiler till truckar, personbilar, SUV/stadsjeepar, skåpbilar, transportbilar, lastbilar, tankbilar, bussar, grävmaskiner, hjullastare, entreprenadmaskiner, kranbilar, stridsvagnar, förrådsbodar, allt som rullar eller drivs via larvfötter. Ibland är det mer komplicerat som vid t ex en olycka, medan nästa uppdrag endast gäller att frakta fordonet från ett ställe till ett annat, som t ex vid en lacktransport mellan verkstäder.

 

 

Vi har olika typer av bärgningsbilar beroende på vad de ska används till:

 

Garagebärgare: Mycket användbara och nödvändiga i städer, där oftast trånga och låga garage finns under byggnader. Lämpliga och smidiga att använda också i eländig terräng eller smala skogsvägar då de oftast har 4-hjulsdrift.

 

Flakbärgare: Finns i både mindre och större utföranden. Mycket praktiska t ex då hellyft måste göras på 4-hjuldrivna bilar, transportera bilar utan hjul eller som inte rullar alls. Flakbilarna kan ta två till flera bilar samtidigt, beroende på storlek.

 

Tungbärgare: De största bärgningsbilarna med mycket stora krafter. Bärgar alla stora fordon såsom lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner. En tungbärgningsbil kan även användas till många andra uppdrag, t ex flytta viadukter eller dra omkull byggnader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A9R1t2libj_vv8q8f_b3s.jpg

02

Lyftkuddar!

Bärgning med lyftkuddar på tunga fordon möjliggör en kvalificerad restvärdesbärgning med minsta möjliga skada på såväl fordon som last samt miljön.

 

Därför är vårt miljö/kudd släp en enorm resurs för försäkringsbolag även för den enskilde åkeriägaren vi hjälper dem att minska den ekonomiska förlusten vid olyckor genom att rädda last och skona ekipage från ytterligare skador.

03

Jourreparationer och tungtrafik! 

Om en lastbil, buss skulle råka ut för ett oplanerat driftstopp kan det snabbt orsaka stress, förseningar och i vissa fall även böter för åkeriägaren.

 

I sådana situationer kan du lita på att vi hjälper dig, vi utför i den mån det går reparationer på plats så att ni snabbt kan rulla vidare.

 

Vi förstår vikten av att ni som kund skall komma iväg och vår prioritering ligger alltid på att lösa ert driftstopp på plats, i de fall det inte är möjligt så hjälper vi er med bärgning till slutdestination eller ombesörjer omlastning innan bärgning till verkstad.

04

Låsöppning!
Vi ser till att du kommer in i ditt fordon. Oavsett om låset är trasigt, det har fryst eller att
 
 
nycklarna är borta löser vi lås öppningen åt dig. Låsen är bättre nu än på äldre bilmodeller,
 
 
vilket gör det mer komplicerat om bilen är av en nyare årgång. Var därför noga med att
 
 
tala om vilken årsmodell, märke eller modell du har när du kontaktar oss.

05

Starthjälp!
När bilen inte startar, vad gör man då? Du ringer oss på Arosbärgarna så klart. Vi kommer
 
ut till dig och ser till att du får starthjälp. Dygnet runt!

06

Transporter!

Vi har specialiserat oss på maskintransporter, vår personal har lång erfarenhet av att köra entreprenadmaskiner såsom grävmaskiner, hjullastare, vältar eller liftar i alla dessa storlekar.

 

Vi transporterar även andra maskiner så som truckar, traktorer och båtar m,m har ni något som skall transporteras, så har vi lösningen.

 

Hos oss är kunden alltid i fokus och vi kör transporterna när kunden önskar även kvällar, nätter samt helger.

 

Vi utför även transporter med maskinsläp.